Author:
• Luni, August 11th, 2014

De obicei, imediat cum sunt cheltuiti banii pentru care ati facut imprumutul, apare nemultumirea de a avea datorii care, din punctul dumneavoastra de vedere, nu se mai justifica nici ca si suma , nici ca si intindere in timp. Apar (evident) alte si alte tentatii, noi nevoi s.a.m.d.

  • Fii la curent cu conditiile de rambursare a creditelor tale

medium_237030612Daca nu ati fost foarte atent la conditiile contractului de imprumut, cititi in intregime si cat mai repede documentul pe care l-ati semnat cu banca. Astfel veti sti ce puncte tari si ce puncte slabe are un astfel de contract din punctul dumneavoastra de vedere.

  •  Asigura-te ca stii ce faci!

Este prioritar sa va tineti sub control datoriile, ratele si necesitatile, astfel incat sa nu se acumuleze sume imposibil de rambursat. Unii prefera sa aiba un depozit in care sa stocheze cel putin o rata in avans, desi acest lucru nu este neaparat cea mai buna idee.

  •  Gestioneaza-ti singur ritmul de rambursare

Dumneavoastra sunteti persoana cea mai in masura sa decideti daca veti rambursa anticipat si cat anume. Faceti-o ori de cat e ori aceti ocazia, pentru ca un imprumut este fara doar si poate mult mai eficient daca  scapati de el mai repede.

  • Alege!

Daca aveti mai multe imprumuturi, nu are sens sa rambursati anticipat lunar o suma mica la fiecare. Decideti care dintre ele este cel mai dezavantajos pentru dumneavoastra si  plusati acolo pana se acopera intreaga suma.

  • Opreste-te!medium_438948009

Evitati sa faceti noi datorii atunci cand nu exista un motiv real.  In caz ca veti avea sansa unei rambursari anticipate, o datorie noua este mai mult decat o problema in plus, atunci cand cauti  o solutie.

  • Gestioneaza-ti singur creditul

Verificati periodic ofertele bancii  la care aveti contractat creditul, dar si ale bancilor consurente, cautati mereu o solutie de diminuare a ratelor fara marirea perioadei de rambursare.

  • Plateste la timp!

Atunci cand aveti un credit dezavantajos, o inregistrare la Biroul de Credite nu e chiar cea mai desteapta solutie.

  •  Plateste in avans

Pe cat posibil incearcati sa gasiti varianta de a vira banii in avans, inainte de termenul ratei lunare, cel mai bine este sa va setati o plata lunara, dat fiind ca nu sunt surprize majore in evolutia ratelor de la o luna la alta. Astfel veti scapa de rutina deplasarilor la banci si ATM-uri.

  • Deschide ochii!

Fiti foarte atent ce si cat imprumutati si calculati pana la ultima moneda ce costuri suplimentare mai sunt de achitat atat la primirea creditului cat , mai ales la rambursarile ulterioare sau la refinantari.

  • Tineti legatura cu  ofiterul de credite 

Un om informat nu este niciodata luat pe nepregatite. Daca imprumutul depinde de ROBOR,  adunati cat mai multe date despre  evolutia acestuia (o sursa demna de incredere este Banca Nationala a Romaniei, care publica lunar opinia asupra evolutiei anterioare si prognoza pe perioada urmatoare ).

Daca nu sunteti foarte pus la punct cu uzantele si termenii funanciar-bancari, faceti-va timp sa discuti cu ofiterul de credite. Sigur va va lamuri in aceasta privinta.
photo credit: ▓▒░ Emiraty ░▒▓  and Djuliet via photopin cc

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.