Author:
• Joi, Iulie 31st, 2014

ID-100231220Cum ne aparam de inscrierea in baza de date a Biroului de Credite? Ce drepturi au clientii si ce obligatii au bancile creditoare?

Daca aveti probleme cu plata ratelor, singura varianta  avantajoasa de gestionare a unei astfel de situatii este re-esalonarea ratelor, de comun acord cu reprezentantii bancii care v-a acordat creditul. Aceasta solutie nu este neaparat varianta cea mai agreata de banca, insa daca motivele dumneavoastra sunt suficient de  serioase si daca aveti un plan bine intocmit  de iesire din criza, plan care sa tina seama atat de avantajele personale, cat si de nevoia creditorilor de a pastra pe cat posibil nivelul de profit negociat la semnarea contractului de imprumut, aveti foarte mari sanse de a obtine ragazul necesar.

Cea mai mare gresala pe care o poate face un debitor, este sa astepte ca banca creditoare sa preia initiativa si sa “descurce” problema.

Mai mult ca sigur aceasta decizie va va costa inscrierea in baza de date a Biroului de Credit, ceea ce va afecta atat comportamentul respectivei banci, cat si al oricarei institutii financiare  in ceea ce va priveste pe o perioada de 4 ani.

In aceste context, totusi, banca creditoare este obligata sa va anunte decizia de a va inscrie in randul rau-platnicilor cu cel putin 14 de zile inainte de a o face. Daca din diferite motive acest lucru nu s-a intamplat, si puteti sa demonstrati aceasta, inscrierea dumneavoastra este nula, si puteti oricand sa cereti radierea dumneavoastra din listele lor.ID-10081277

Mai mult, daca puteti demonstra incapacitatea dumneavoastra de a plati rata la momentul respectiv, din motive care nu va sunt datorate, cum ar fi, de exemplu, lipsa dumneavoastra din tara pe o perioada scurta de timp, perioada care coincide cu perioada in care ar fi trebuit achitata rata neplatita, sau internarea in spital, puteti solicita unitatii bancare creditoare radierea dumneavoastra din lista Biroului de Credite, iar ei sunt obligati sa o faca.

Pentru a verifica daca s-au achitat de  acest lucru, se completeaza o cerere de verificare la Biroul de Credite. Prima verificare de acest gen dintr-un an calendaristic, este gratuita, pentru oricare dintre urmatoarele fiind nevoit sa achitati 6 ron in contul Biroului de Credite, si sa faceti dovada achitarii sumei respective.

Images courtesy of  FreeDigitalPhotos.net

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.