Author:
• Miercuri, Septembrie 03rd, 2014

Nu putini am fost si suntem inca tentati de siguranta oferita de cardurile de cumparaturi. Situatii de genul cumperi acum si platesti altadata pot fi foarte usor de scapat de sub control, mai ales cand nu se intrevede o imbunatatire simtitoare a starii material a subiectului. De fapt, cardul de cumparaturi se doreste o plasa de siguranta mai mult decat o piatra de gat.

medium_9522973880In cele ce urmeaza vom prezenta succinct avantajele si dcezavantajele cardurilor de cumparaturi si metodele prin care acestea pot fi valorificate la maximum.

  1. Avantajul major al cardurilor de cumparaturi, tentatia cea mai mare o constituie accesibilitatea acestora. Posibilitatea de a face rost de o suma, pe o perioada scurta de timp, fara intarzieri datorate  aprobarilor si fara complicatii birocratice.
  2. Dezavantajul major il reprezinta dobanzile mari practicate la retragerea banilor cash de pe card sau la depasirea termenului de rambursare a sumelor utilizate la cumparaturi.
  3. Un avantaj important il constituie perioada mare de gratie, intre 45- 55 de zile de la efectuarea propriu-zisa a cumparaturii si pana la  achitareafara costuri suplimentare a creditului, in functie de banca si de produsul achizitionat.
  4. Perioada mare de gratie reprezinta, insa si un dezavantaj, pentru ca permite scaparea de sub control a datoriilor acumulate pe aceste tipuri de carduri.
  5. Un alt avantaj il constituie posibilitatea de rambursare flexibila, in transe mici, oricand, fara cereru de rambursare anticipate sau conditii de sume minime de rambursat, ajutand debitorul sa scape mai usor de datorie, in timp, inainte de expirarea termenului de rambursare.
  6. Un dezavantaj il constituie necesitatea achizitionarii de produse in magazine care au terminale Electronic Funds Transfer Point of Sale (POS), de preferinta de la banca de la care ati primit cardul.

Bancile ofera avabtaje si in acesata categorie de produse, clientilor care au deja un cont active deschis ( cel de salarii , de exemplu) , de aceea este mult mai avantajos, probabil sa cereti carduri de cumparaturi de la banca prin care va primiti salariul.
photo credit: Luis Ramos via photopin cc

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.