Author:
• Joi, Iulie 31st, 2014


ID-10049236Sunteti in deriva? Oscilati intre un credit cu dobanda fixa si unul cu dobanda variabila? Va descumpanesc explicatiile ofiterului de credite?  

Credit Advisors va sfatuieste:

Dobanda fixa este mult mai utila persoanelor care nu isi permit in nici un fel oscilatii de crestere a ratei lunare, clientii care opteaza pentru aceasta varianta, sunt dispusi sa plateasca aceeasi rata lunara, pe toata durata contractului de creditare.

Pe de alta parte, creditele variabile pot  avea pe parcurs sansa unei scaderi de costuri, datorita faptului ca se adapteaza la indicele ROBOR, ceea ce garanteaza evolutia dobanzii in functie de piata. In cazul in care ROBOR-ul se afla pe trend descendent (ceea ce s-a intamplat in mod aproape constant in ultimul an) creditul cu dobanda fixa nu va avea niciun beneficiu din aceasta  situatie, pe cand cel cu dobanda variabila, da.

In plus, la creditele cu dobanda fixa, bancile sunt tentate sa  incerce sa impuna intr-o forma sau alta, comisioane de rambursare anticipata de pana la 1% (ceea ce in cazul creditelor mari reprezinta un argument decisiv cu privire la rambursarea anticipata si beneficiile acesteia).
O alta diferenta este ca la creditele cu dobanda fixa se achita un comision de rambursare anticipata de pana la 1%, in vreme ce, la cele cu dobanda variabila, rambursarea anticipata este gratuita.

Images courtesy of  FreeDigitalPhotos.net

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.