Author:
• Miercuri, Septembrie 03rd, 2014

 5 cai prin care transformi rapid creditul in sperietoare 

Atunci cand decidem sa incepem un credit stim exact unde si cum ne trebuie banii si , mai ales cati anume. Avem, in acelasi timp, o vaga idee despre veniturile pe termen scurt (un an-maxim doi) si mai ales de celelalte cheltuieli ale familiei (din care, de regula nu se ia in considerare nici macar o mica cota lunara de cheltuieli neprevazute, desi marea majoritate a consultantilor financiari recomanda cel putin 20-25% de alocat acestei categorii).

medium_1123973353Gestionarea stingerii datoriei poate deveni imediat dupa primele 3 luni, o sarcina mult prea grea sau un stress, o grija al carei sens se estompeaza odata cu trecerea timpului. Nevoia pentru care ati inceput creditul , scade in importanta si  problema achitatii creditului devine una din ce in ce mai grea.

Transformarea unui credit in cosmar are sanse mari daca nu tineti cont de cele 5 pericole care va pasc si care va vor insoti din secunda in care semnati actul de creditare cu orice institutie financiara de oriunde de pe mapamond.

  • Ignorarea evidentei. Perioada pe care o traversam are , in mare parte incepand cu 2008 urmatoarele caracteristici generale:

–        Scaderea puterii de cumparare a populatiei , transpusa in necesitatea alocarii unor fonduri din ce in ce mai mari in vederea satisfacerii nevoilor zilnice ale familiei, in detrimentul altor cheltuieli, cum sunt fondurile alocate pentru petrecerea timpului liber, sau pentru achizitionarea unui autoturism nou, a unor electricasnice s.a.

–        Cresterea fiscalitatii, avand ca urmare plata unor sume pentru efectuarea unor activitati care anterior nu erau taxate, sau marirea taxelor deja existente

–        Cresterea somajului, tradusa in marirea numarului de personal dispus sa efectueze aceeasi activitate pentru o suma mai mica de bani, ceea ce a redus simtitor trendul ascendent al salariilor

  • Maine e o alta zi. Amanarea platilor, a refinantarilor, reorientarea fondurilor catre alte nevoi, aparent mai urgente sau mai presante, este un pericol imens de care ne dam intotdeauna seama mult mai tarziu decat ar fi fost necesar, in general dupa ce raul a fost comis. Amanarea achitarii este un neajuns in timp ce amanarea unei cheltuieli pana la un termen care permite asigurarea fondurilor, este un avabtaj urias. Ziua de maine nu va va adduce in nici un caz stergerea datoriilor, ci cheltuieli suplimentare.
  • medium_3532907003Pe locuri, fiti gata, start! Abundenta marfurilor, lipsa unei planificari riguroase a cheltuielilor, capcana promotiilor , sezonul sarbatorilor, declanseaza cursa cumparaturilor inutile, capcana in care nu e cazul sa va lasati atrs in nici un caz, pana cand nu reusiti sa achitati creditul care va streseaza. Banii ramasi ( acolo unde este cazul), dupa incheierea lunii, nu trebuie considerati un cadou, ci, mai degraba o oportunitate de a va achita datoriilor mai devreme.
  • Iarna nu-i ca vara. Persoanele care contracteaza un credit vara, au tendinta de a uita faptul ca iarna nu-I ca vara, si deci facturile de iarna vor fi cu mult mai mari decat cele de pe perioada verii. Daca ati sperat cumva intr-o minune de Craciun, in 99,99% din cazuri, aceasta minune nu inseamna decat cheltuieli mai mari, ocazionate de perioada sarbatorilor si, in nici un caz solutii pe termen lung de achitare a datoriilor.
  • Nu pot sa spun “NU POT!medium_5443822570 De cele mai multe ori, dorintele copiilor sunt piedicile cele mai mari in achitarea unui credit. Desi nu se vad ca atare, plecatul la cumparaturi cu un copil de manuta, inseamna suplimentarea listei de cumparaturi cu cel putin 25% , constand in dulciuri sau sucuri , care oricum nu le fac nici un bine, sau , in cel mai fericit caz, negocieri interminabile cu un copil ale carui interese sunt mult mai bine conturate decat ale unui parinte  ametit de munca si de datorii.

Un prieten in nevoie,  membtii de familie care promit solemn returnarea imprumutului la data de… si omit sa va spun ca nu au nici un temei logic sa presupuna ca la acea data vor avea banii pentru returnare, sunt alte pericole majore. Alegeti cu grija investitiile financiare pe care le facti , evitati investitiile facute cu inima si axati-va pe cele facute cu capul, cel putin pana scapati de grija imprumutului.

Sigur ca astea nu sunt singurele pericole care stau in calea eliberarii dumneavoastra de un credit stresant, dar sunt cele mai importante.

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.