Author:
• Luni, August 11th, 2014

Ai realmente nevoie de bani? Stii exact care sunt consecintele unui imprumut pentru tine si familia tmedium_1226909377a in acest moment? Care sunt etapele contractarii unui imprumut?

Destule intrebari, putine sfaturi si si mai putine posibilitati de a te informa in aceasta privinta.

Din acest motiv suntem de parere ca va putem oferi o mana de ajutor in cele ce urmeaza.

Inainte de a contracta un imprumut asigurati-va ca stiti exact in ce anume va bagati. De cele mai multe ori, imprumutul va poate face viata mai usoara, insa va poate baga in cele mai mari probleme in acelasi timp.

Primul pas este sa intelegeti cum functioneaza imprumuturile la banci, apoi incercati  cu maximum de responsabilitate sa decideti daca va permiteti cu adevarat acest imprumut, daca sunteti capabil/a sa il rambursati cel putin in conditiile oferite de banca.

Tineti minte, banii pierduti cu dobanda sunt pierduti, nu ii veti putea recupera niciodata!

Dupa ce ati stabilit aceste lucruri, alegeti banca cu care veti lucra. Uneori, nu prea aveti de ales. medium_7369580478

Daca va decideti sa cumparati, de exemplu un aparat electrocasnic, veti putea observa ca magazinul are propria oferta de credite cu o banca agreata  de ei si ca daca va doriti sa scurtati lantul cu asteptarea imprumutului la banca si asa mai departe, sunteti nevoit sa accesati un astfel de credit direct in magazin.

  • Tipul de imprumut are si el o importanta covarsitoare. Desi par mult mai accesibile imprumuturile pe termen lung, capcana dobanzii este uriasa. Veti fi tentati sa intindeti cat mai mult perioada de rambursare a unui credit cu speranta ca veti putea (yeah, right) oricand rambursa anticipat o suma care sa va permita sa scadeti rata lunara.

Un tip interesant de imprumut sunt cardurile de cumparaturi. De cele mai multe ori tentatia de a cumpara azi si de a returna banii peste o perioada de timp este destul de  mare. Calculand cu pixul pe hartie, este un avantaj  sa ai un astfel de card, atata vreme cat nu  omiti rambursarea sumelor inainte de data de incepere a calcularii dobanzii.

In general acest tip de imprumuturi se gestioneaza cu creionul in mana, nu cu sacosa.

Cu toate acestea, un imprumut corect asumat poate sa rezolve probleme majore, cum ar fi , de exemplu, problema locuintelor, mai ales in perioada in care rata imprumutului este mai mica decat chiria.
photo credit: HckySo and ccFutUndBeidl via photopin cc

Category: Credite
Poti urmari raspunsurile la acest subiect prin sistemul RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise.